Austraalia politsei võttis kinni «surnud» briti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia politseinikud
Austraalia politseinikud Foto: SCANPIX

Austraalia politsei pidas kinni Briti kodaniku, kes «suri» juba aastaid tagasi ja kadus laia maailma koos elukindlustusest saadud rahadega.

Föderaalpolitsei esindajad võtsid 47-aastase Hugo Jose Sanchezi, keda teatakse Alfredona, kinni ööl vastu tänast Sydneys, vahendas AFP.

Nii jõudsid lõpule kuus aastat kestnud otsingud.

Ecuadoris sündinud Sanchez mängis koos abikaasa Sophiega aastal 2005 kokku, et saada kindlustusfirmalt kätte mehe 1,2 miljoni euro suurune elukindlustusraha.

Pettus hakkas hargnema siis, kui surmatunnistuselt leiti mehe enda sõrmejäljed.

Sophie võeti kinni eelmise aasta septembris, kui ta saabus Suurbritanniasse õe pulma. Kohus karistas teda petuskeemi tõttu kahe aasta pikkuse vangistusega.

Tegemist pole mitte esmakordse juhtumiga, kus Briti kodanikud «surevad» lootuses saada kätte elukindlustusraha.

Näiteks endine õpetaja John Darwin jäi kadunuks paadimatkal Hartlepoolis 2002. aastal ja pärast seda sai tema lesk Anne kindlustusest soliidse rahasumma. Aastal 2007 leiti mõlemad üles Panamast, kuhu nad ostsid endale uue kodu. Kohus saatis petturid kuueks aastaks vanglasse.

Ilmselt kuulsaim taoline juhtum pärineb 1974. aastast, mil Briti parlamendisaadik ja endine minister John Stonehouse jättis riidepambu Miami randa ja kadus. Hiljem selgus, et tegemist oli kommunistide heaks spioneerinud mehega.

Ta võeti kinni sama aasta jõulude ajal Austraalias ja saadeti seitsmeks aastaks vanglasse. Stonehouse viibis trellide taga 1979. aastani, kuna pärast kolme infarkti lasti ta vabaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles