Laevapõleng Punase merel nõudis ühe inimelu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse lipp
Egiptuse lipp Foto: SCANPIX

Egiptuse merendusallikate väitel süttis Punasel merel põlema reisiparvlaev Pella, mille pardal oli 1247 inimest.

Tulekahjust merel teatas AFP. Inimesed oli sunnitud põgenema tule eest päästepaatidesse. Ka tõttasid appi teised laevad.

Põleng nõudis ühe jordaanlase elu, kes hüppas laevalt merre ja uppus, vahendas AP Jordaania tsiviilkaitse ülema Farid al-Sharaa sõnu.

Ülejäänud 1246 reisijat ja meeskonnaliiget pääsesid eluga. Küll aga sai 12 inimest kergelt viga sisse hingatud suitsu tõttu ja nad toimetati Jordaania haiglasse.

Laeva omanikfirma Arab Bridge Maritime Company peadirektor Hussein So'ub oli varem öelnud, et kahjutuli sai alguse pagasihoidlast.

Reisiparvlaev Pella oli teel Jordaania sadamalinnast Aqabast Egiptusesse Nuweibasse. Õnnetus puhkedes viibis laev 28 kilomeetri kaugusel Aqabast.

Laeva pardal olnud reisijad on peamiselt naaberriikides tööl käivad egiptlased. Lisaks inimestele oli laeval viis raskeveokit.

Firma AB Maritime loodi aastal 1985 ja see on Egiptuse, Jordaania ja Iraagi ühisfirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles