Ukrainas varises kokku kortermaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Musta mere rannikul asuvas Jevpatorias sai plahvatuse tagajärjel tekkinud majavaringus surma paarkümmend inimest ning veel vähemalt kümmekond on kadunud.

Päästetöötajad on rusudest elusalt välja toonud 21 inimest, surnuid on leitud 19 ja rusude all võib olla veel kümme või rohkem ohvrit, vahendas AFP. Hukkunute seas on kaks last. Sündmuspaigal on sadu päästetöötajaid.

Jevpatoria viiekordne kortermaja varises kokku eile hilisõhtul. Häving tabas hoone kaht sektsiooni, kus on kokku mõnikümmend korterit. Pealtnägijate sõnul kostus öösel rusude alt veel appikarjeid.

Tragöödiapaigale on suundunud ka Ukraina president Viktor Juštšenko ja peaminister Julia Tõmošenko, kes matsid ajutiselt omavahelise vaenukirve. Ukraina kolleegile avaldas kaastunnet ka Eesti välisminister Urmas Paet. 

Simferoopolisse saabunud Tõmošenko sõnul plahvatasid ilmselt maja keldris hoitud hapniku või atsetüleeni balloonid, mis olid seal seisnud ilma loata. Kohaliku eriolukordade ministeri sõnul on see seal tavaline.

Ukrainas keskosas asuvas Dnipropetrovskis juhtus aasta tagasi samalaadne õnnetus. Siis hukkus gaasiplahvatusest tekkinud majavaringus 15 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles