Nigeeria omavalitsus maksis palka beebile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nigeerias oli omavalitsuse palgalehel ühekuine beebi, kes võinuks dokumentide kohaselt ette näidata ka koolidiplomi, kirjutab uudistevõrk AFP värskeimast näitest selle Aafrika riigi korruptsioonitaseme kohta.


Tita nimi avastati palgalehelt hiljuti Põhja-Nigeerias Zamfara osariigis kontrolliga, mille eesmärgiks oli tuvastada töötajate nimekirjadest variisikuid. «Palgalehtede ülevaatamise käigus avastasime, et ühe kohaliku omavalitsuse töötajate seas oli kuuvanune beebi, kellele makstakse palka,» rääkis osariigi justiitsvolinik Garba Gajam.

«Veelgi hämmastavam on see, et palgalehe kohaselt on imikul tavaline riiklik diplom,» jätkas Gajam. Tema sõnul on sellised avastused iseloomulikud laialtlevinud tendentsile, et valitsusasutuste kõrgemad töötajad võtavad palgale oma naisi ja lapsi. Augustis leiti ühe teise omavalitsuse töötajate seast viiekuuse beebi nimi.

Zamfara jääb Nigeerias, mille lõunaosas elavad valdavalt kristlased ja loodususulised, nende 12 põhjaosariigi hulka, mille elanikest enamus on moslemid ja kus kehtib šariaat.

AFP andmeil pole aga alates 1999. aastast, kui šariaat seal kehtima hakkas, veel üheltki ametnikult varastamise eest kätt maha raiutud. Küll rakendati käe mahalöömist 2001. aastal kahe kariloomi varastanud inimese peal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles