Soomlased jõudsid suuskadel lõunanabale

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amundsen-Scotti polaarjaam lõunapoolusel. Pildil enamvähem keskel on hoone taga enne teerada näha ka lippudega varustatud tseremoniaalne poolus ja geograafilise pooluse tähis.
Amundsen-Scotti polaarjaam lõunapoolusel. Pildil enamvähem keskel on hoone taga enne teerada näha ka lippudega varustatud tseremoniaalne poolus ja geograafilise pooluse tähis. Foto: Wikipedia.org

Üle 40 päeva suuskadel veetnud Kari Salmela ja Pasi Ikonen jõudsid jõulaupäeva õhtul lõunanabale, olles esimesed soomlased, kes on selle saavutanud suuskadel ja ilma hooldemeeskonna abita.

Sellega sai Salmelast 12. inimene, kes on kõrvalise abita käinud mõlemal poolusel, vahendas ERR Uudised agentuuri STT.

«Oleme jõudnud kohale pärast kurnavat ja pikka lõpuspurti. Suusatasime ligi 90 kilomeetrit 36 tunniga,» kirjutasid soomlased oma veebilehtedel.

Meeste teekonna pikkus on kokku 1150 kilomeetrit ning teeolud on olnud head. Üleeile kirjutasid nad, et külma oli 24 kraadi. Nad suusatavad umbes kümme tundi päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles