Rootsi ajakirjanike võimalik vangistusaeg Etioopias veidi lühenes

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootslasest fotograaf Johan Persson
Rootslasest fotograaf Johan Persson Foto: SCANPIX

Rootsi ajakirjanike võimalik kinnipidamisaeg Etioopias on kohtuprotsessi ajal veidi lühenenud, kuna prokurör nõuab 15 aasta pikkust vangistust terroriorganisatsiooni aitamises.

Varem nõudis ta kahele rootslasele karistust terrorismis ja riiki illegaalses sisenemises ning ajakirjanikke ähvardas kuni 45-aastane vangistus, vahendas AP.

Kohtuprotsess algas pärast kuudepikkust ootamist oktoobri lõpus pealinnas Addis Abebas.
Ajakirjanik Martin Schibbye ja fotograaf Johan Persson võeti kinni juuli alguses, kui nad liikusid ringi Ida-Etioopias asuvas rahutus Qgadenis, kus Rootsi naftafirma äri ajab.

Mehed saabusid riiki Somaaliast koos Etioopia valitsusvastaste mässulistega. Nad on võtnud omaks süüdistuse illegaalses riiki sisenemises.

Lisaks rootslastele võeti tookord kinni ka kaks Qgadeni rahvusliku vabastusrinde sissi, keda kahtlustatakse terrorismis. Nende karistus peaks selguma täna.

Rootsi ajakirjanike osas jätkub kohtuprotsess detsembris ja seda kaitsekõnede ning tunnistajate küsitlemisega.

Etioopia valitsus on viimasel ajal muutunud karmimaks ka opositsiooni ja kohalike ajakirjanike vastu, kasutades ära just terrorismi puudutavat seadusandlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles