USA kodus muutus jõulupidu veresaunaks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA California osariigis asuvas linnakeses Los Angelese lähedal hukkus vähemalt kaheksa inimest, kui jõuluvanaks riietatud mees läks oma endiste sugulaste majja ja hakkas tulistama seal pidutsevat seltskonda.


Ohvreid võib olla veel rohkem, sest ründaja süütas kahekordse maja põlema,

BBC News

ja

Reuters

. Kokku oli peol umbes veerandsada inimest, osal neist õnnestus välja põgeneda. Kannatanute seas on ka kaks last. Tulistamine toimus suurlinnas itta jäävas Covina nime kandvas asulas.

Politsei nimetas ainsaks kahtlusaluseks keskealise Bruce Jeffrey Pardo, kes tappis hiljem ka iseenda oma venna majas mõnekümne kilomeetri kaugusel suure veretöö paigast asuvas Sylmas. Tema surnukeha on leitud, kuulihaavaga peas.

Pardo lahutas alles hiljuti oma naisest ning usutavasti kaotas ka töökoha. Los Angelese politseinik Pat Buchanan ütles agentuurile Associated Press, et mehel olid «mingit laadi abieluprobleemid».

Tragöödia toimumispaigaks olnud maja kuulus tema eksabikaasa vanematele ning jõulupeol oli politsei andmetel ka naine ise.

Kahtlusalusel oli kaasas vähemalt kaks käsitulirelva. Esimesed lasud tegi ta kaheksa-aastase tüdruku pihta, kui too avas ukse. Lapse vigastused pole siiski eluohtlikud.

Pealtnägijate sõnul võttis mees pärast tulistamist jõuluvana kostüümi seljast ning lahkus tavalistes riietes, jättes naabrite silme all maha leekides maja, kust jooksis enne välja üks teismeline poiss, kes karjus, et tema pere on tapetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles