Elizabeth II: need jõulud on süngemad

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II seismas klaveri ees Buckinghami palee muusikasaalis.
Elizabeth II seismas klaveri ees Buckinghami palee muusikasaalis. Foto: AP / Scanpix

Briti kuninganna tõdes tänavuses traditsioonilises jõulukõnes, et seekordseid pühasid varjutasid mured globaalse majanduse ja tervet maailma haaranud vägivalla pärast.


Suurbritannia on sarnaselt paljude teiste arenenud riikidega sattunud pikaaegse languse ohtu ning sealgi kasvab kiiresti tööpuudus, firmad kukuvad kokku ja paljud suured pangad suudavad jätkata vaid valitsuse abiga, vahendas Reuters.

«Jõulud on pidutsemise aeg, aga sel aastal on see paljudele süngem aeg,» tõdes kuninganna. «Inimesi puudutavad sündmused, mille juured on kaugel teisel pool maakera. Kas selleks on globaalne majandus või vägivald kaugel maal, mõjusid tuntakse teravalt kodus.»

1957. aastast brittidele igal aastal jõulude ajal kõnega esinenud eakas monarh julgustas siiski neid, kellel jätkub vaprust teha tööd, et ellu jääda ja oma olukorda parandada.

«Kui elu tundub raske, siis vaprad ei heida maha ja tunnista kaotust, vaid selle asemel on nad veelgi sihikindlamad võitlemaks parema tuleviku nimel,» ütles Elizabeth II seistes klaveri kõrval, mida kaunistasid tema perefotod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles