Ärimees Buti õiguste rikkumine ei jää Moskva vastuseta

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor But USA võimude kontrolli alla.
Viktor But USA võimude kontrolli alla. Foto: SCANPIX

Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Aleksandr Lukaševitš kinnitas, et Moskva ei kavatse jätta vastamata ärimees Viktor Buti õiguste rikkumise pärast USAs.

Uudisteagentuur Interfax uuris Lukaševitšilt võimaliku nimekirja kohta, kuhu kantakse Buti vahistamise ja karistamisega seotud inimesed, kellele ei anta tulevikus Vene viisat.

«Meie liin on väga selge, see pandi kirja spetsiaalses avalduses mitte ainult seoses USA valitsuse meetmetega, vaid ka seoses Kanada parlamendis toimuvate protsessidega. See on rahvusvahelise praktika printsiip - igasugune tegevus võib tuua kaasa vastureaktsiooni, see jääb ja midagi ei muutu,» ütles ta.

Ühendriikide kohus mõistis surmakaupmeheks tituleeritud Vene ärimehe Viktor Buti (44) 2. novembril süüdi ebaseaduslikus relvakaubanduses. Tema karistust pole veel avalikustatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles