Hollandis mõistetakse kohut läti pedofiili üle

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lätis sündinud Hollandi kodanik Roberts Mikelsons peab oma Amsterdami kohtus vastust andma seoses 67 lapse seksuaalse kuritarvitamise ja lasteporno tootmisega, vahendab LETA Hollandi raadiot.


27-aastane Mikelsons ise võttis omaks 87 lapse kuritarvitamise. Asitõendite puudumisel ja osade lapsevanemate palvel pidi prokurör 20 juhtumi menetlemisest aga loobuma, mistap lõppkokkuvõttes ootab lätlast süüdistus 67 lapse kallal vägivallatsemises.

Mikelsonsile ja tema meessoost abikaasale Richard van Olffenile esitati Amsterdamis süüdistused tänavu märtsis. Kinni peeti Mikelsons mullu 7. detsembril.

2007. aasta veebruarist 2010. aasta jaanuarini töötas Mikelsons mitmes Amsterdami lasteaias ja lisaks ka lapsehoidjana. Just läbi töö ta pääseski ligi oma ohvritele.

Mikelsonsi ohvrid, kelle seas on nii poisse kui tüdrukuid, olid kuni 12 aastat vanad. Prokuratuuri teatel valis ta sihipäraselt nooremaid lapsi, sest nood ei saaks kuritegudest rääkida.

Paljudel juhtudel kuritarvitas Mikelsons tema hoolde usaldatud lapsi koos teiste pedofiilidega. Iga kord, kui Mikelsons pidi minema lapsi hoidma, võttis ta kaasa kaamera ja libesti, kirjutab LETA.

Hollandi kodakondsuse sai Mikelsons aastal 2004, kui ta van Olffeniga abiellus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles