Natsilembus röövib Soome parlamendisaadikult assistendi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juho Eerola
Juho Eerola Foto: Wikipedia

Põlissoomlaste partei parlamendisaadik Juho Eerola peab aasta lõpuks endale uue assistendi leidma, sest tema senine abi Ulla Pyysalo otsustas seoses oma natsihuvi avalikukstulekuga ameti maha panna.
 


Uudistevõrgu YLE teatel lubas Pyysalo, kes võttis omaks natsirühmituse liikmeks pürgimise, aasta lõpuks assistendikohalt lahkuda. Pyysalo sõnul keegi talle selle otsuse langetamiseks survet ei avaldanud, ta ise leidis, et ei soovi oma partei mainet kahjustada.

Samas tunnistas blond assistent, et lahkumine sõltub ka uue töö leidmisest. Pyysalo lisas, et Põlissoomlaste partei liikmeks jääb ta edasi.

Sel nädalal tuli avalikuks, et aasta tagasi esitas Pyysalo avalduse astumaks Soome Vastupanuliikumisse. See on rühmitus, mille tegevust iseloomustab YLE kui natsionaalsotsialistlikku ja immigratsioonivastast. Pyysalo väitel temast kunagi selle organisatsiooni liiget siiski ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles