Läti parlamendisaadik nimetas vahistatud endist siseministrit lobasuuks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seimi julgeolekukomisjoni uus juht Valdis Zatlers peaks üritama välja uurida, kuidas sai erakonda Läti Esimene Partei / Läti Tee kuuluv endine siseminister Dzintars Jaundžeikars korduvalt ligipääsu riigisaladustele, ütles Läti vastse parlamendi siseasjade ja korruptsioonitore komisjoni esimees Ainars Latkovskis Läti televisioonile.


Latkovskise hinnangul on Jaundžeikars tohutu lobasuu ja see oli teada juba varem. Mistap on arusaamatu, kuidas sai ta korduvalt riigisaladuse loa, vahendas LETA teleintervjuud. «Zatlers peaks üritama välja uurida, mil moel Jaundžeikarsile luba anti,» ütles Latkovskis.

Üleeile andis Riia kohus käsu võtta Jaundžeikars vahi alla. Korruptsioonitõrje büroo, kes ta seoses salastatud kriminaaluurimisega päev varem kinni pidas, tahab näha seda meest trellide taga.

Jaundžeikarsi kaitseadvokaadi Pavels Rebenoksi sõnul on tema klient kahtlusalune seoses võimaliku kriminaalseadustiku paragrahv 94 ja paragrahv 144 rikkumisega. Need paragrahvid puudutavad riigisaladuse avalikustamist ja konfidentsiaalse info telefonitsi edastamist.

Jaundžeikarsit peetakse oligarhiks nimetavale Ainārs Šlesersile lähedalseisvaks isikuks. Siseminister oli ta Aigars Kalvitise valitsuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles