Iraagis vahistati poja suitsiidirünnakule saatnud naine

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi suitsiidiplahvatustes on lapsed olnud nii ründajaiks kui ohvreiks. Pildil on Bagdadi naine oma aprillikuises plahvatuses viga saanud lapsega.
Iraagi suitsiidiplahvatustes on lapsed olnud nii ründajaiks kui ohvreiks. Pildil on Bagdadi naine oma aprillikuises plahvatuses viga saanud lapsega. Foto: SCANPIX

Iraagi julgeolekujõud vahistasid naise, kes läkitas oma meessõbra veenmise tulemusel väikese poja suitsiidimissioonile ega suutnud last enam peatada, vahendab kohaliku politsei teadet uudistevõrk AFP.
 


47-aastane sunniidist leskproua Suad al-Obaidi vahistati eile, nagu ka tema kallim, keda kahtlustatakse Al Qaedasse kuulumises. Kinnipidamise toimus päev pärast Diyala provintsis toimunud rünnakut Al Qaeda vastase Sahwa liikumise vastu. Naine peeti kinni Diyalas, tema 53-aastane meessõber Hamid Alwan aga Bagdadis.

Politsei teatel veenis Alwan Obaidit 2006. aastal, et too saadaks oma üheksa-aastase poja Murtada Latif Kadhemi pommiga Badgadist põhja jäävas Khalesis šiiitide mošee juurde.

«Alwan võttis naise poja koos naisega autole, et viia nad šiiitide mošee juurde, kuid teel sinna hakkas naine oma poja pärast nutma,» jutustas politseinik. «Mees tõstis naise autost välja ja viis pommivööd kandva poisi kaasa mošee juurde, kus too end õhku lasi.»

Rünnak toimus 2006. aasta 29. detsembril. Selles hukkus üheksa inimest, nende seas mošee imaam, vigastatuid oli vähemalt kaheksa.

Mõni kuu hiljem üritas Alwan veenda Obaidit, et too saadaks suitsiidirünnakut sooritama ka oma 18-aastase poja Kadhem Latif Kadhemi. Vanem poeg aga pages kodunt oma abielus õe Hanna juurde.

«Pärast neljapäevaseid rünnakud Sahwa vastu saime me infot terroristlike rühmituste ja tagaotsitavate inimeste kohta mõnigates Diyala piirkondades,» lisas politseinik. «Me vahistasime grupi terroriste ja jõudsime uurimisega Alwanini, kelle me vahistasime reedel Bagdadis.»

Neljapäeval ründasid mässulised suitsiidipommi ja autopommiga Sahwa liikmeid Baqubas. Surma sai viis inimest, viga 26.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles