Medvedev: Ukraina peab gaasivõla tasuma viimse rublani

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasiballoonid.
Gaasiballoonid. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ukraina on Venemaale gaasi eest võlgu kaks miljardit dollarit, mistõttu puudub selgus, kas Venemaa uuest aastast naabrile enam gaasi tarnib.


ERRi Moskva korrespondendi Krister Parise sõnul tundub kaks miljardit dollarit hiiglasliku summana, kuid põhimõtteliselt ei ole Kiiev suutnud maksta vaid novembri ja detsembri eest, vahendasid

ERR Uudised

rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi sõnul on Venemaa valmis vastusammudeks. «See, mis sünnib gaasi osas, on ehtne näide Ukraina võimude ebaefektiivsusest. Selle asemel, et koguda võlga ja seda pärast mitte maksta, oleks hea kui pooled istuks maha ja leiaks mingi lahenduse,» sõnas Medvedev.

«Raha tuleb ära maksta viimse rublani, kui nad ei taha, et nende majandus Venemaa sanktsioonide all lõplikult kokku variseks,» lisas Medvedev.

Praegu maksab Ukraina ligi 180 dollarit 1000 kuupmeetri eest, aga Gazprom on ähvardanud, et võib tõsta hinna ka 400 dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles