16 000 soomlase andmed lekkisid internetti

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rohkem kui 16 000 soomlase andmed – sotsiaalkindlustuse numbrid, telefoninumbrid ning kodused ja emailiaadressid – on läbi ühe failijagamisveebi välja lekkinud, teatab uudistevõrk YLE.


F-Secure tegevjuhi Mikko Hyppöneni sõnul pole veel teada, kuidas see info veebi jõudis, kuid praeguse seisuga tundub, et tegu on materjaliga, mida nende andmete omanikud võisid ise mõnele internetilehele postitada. Hyppönen kahtlustab, et lekke taga võib olla info hooletu haldamine.

Samas avaldas Hyppönen kartust, et välja lekkinud infot võib kuritarvitada – näiteks identiteedivarguseks. Tema sõnul on võimud võtnud ühendust 16 000 inimese andmed üles riputanud veebilehega ja lasknud need sealt kõrvaldada. Samuti on kontakteerutud osade inimestega, kelle teave avalikuks tuli.

Selline mastaapne leke infoturvalisuses tuli ilmsiks eile, kui põhjanaabrite keskkriminaalpolitsei teatas, et alustas uurimist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles