Nigeeria piraadid vabastasid naftatankeri

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria sõjalaev, mis osaleb koosBenini mereväe alustega piraatlusvastases patrullis.
Nigeeria sõjalaev, mis osaleb koosBenini mereväe alustega piraatlusvastases patrullis. Foto: SCANPIX

Piraadid vabastasid Nigeeria lõunarannikul kaaperdatud naftatankeri MT Halifax ja selle 25-liikmelise peaasjalikult filipiinlastest meeskonnaga on kõik korras, kirjutab Briti uudistevõrk BBC.


Laeva omanikud kaotasid kontakti alusega 30. oktoobril. Täna saabus teade, et Halifax on vabastatud ning Nigeeria merevägi eskordib seda parajasti Port Harcourti.

Malta lipu all sõitev Halifax kuulub Kreeka firmale Ancora Investment Trust Inc.

ÜRO julgeolekunõukogu kutsus sel nädalal Lääne-Aafrika riike tegema rohkem piraatlusvastaseid mereväepatrulle. Kuigi üldiselt on maailma piraatluskolle jätkuvalt Aafrika idarannik, on viimasel ajal sagenenud mereröövlirünnakud ka musta mandri lääneservas.

Maailmaorganisatsiooni nimel kõnelenud ametniku Taye-Brook Zerihouni sõnul on Somaalia piraadid inspiratsiooniks teistele Aafrika piirkondadele.

Erinevalt oma Somaalia kolleegidest ei hoia aga Lääne-Aafrika piraadid laevu kuude või aastate kaupa kinni ja ei oota, millal aluse ja selle meeskonna eest lunaraha makstakse. Lääne-Aafrikas võtavad mereröövlid enamasti üle naftatankereid, röövivad neilt lasti ja lasevad laeval seejärel minna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles