Kreeka uue peaministri nimi võib selguda täna

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka endine valitsusjuht Georgios Papandreou
Kreeka endine valitsusjuht Georgios Papandreou Foto: SCANPIX

Kreeka valitsuspartei sotsialistlik Pasok ja suurim opositsioonierakond konservatiivne Uus Demokraatia jõudsid kokkuleppele koalitsiooni moodustamises, senine peaminister Georgios Papandreou lahkub ametist.

Kreekas parlamendivalimised leiavad aset siis, kui on jõutud kokkuleppele päästepaketi eelduseks olevates kokkuhoiuabinõudes, vahendas The Wall Street Journal.

Rahandusministeeriumi prognoosi järgi võiksid ennetähtaegsed parlamendivalimised leida aset 19. veebruaril 2012.

Kui kõik läheb hästi, siis uus valitsus annab ametivande juba sel nädalal. «See päev oli Kreekale ajalooline,» nentis eile õhtul valitsuse pressiesindaja Ilias Mossialos.

Konservatiivide juht Antonis Samaras ja Papandreou pidasid eile õhtul president Károlos Papoúliase juures nõu poliitilisest tupikust pääsemise võimaluste ja uue valitsuse moodustamise üle.

Erakondade juhib arutavad valitsuse teemat ka täna ja siis peaks selguma ka uue valitsusjuhi nimi. Võimalike kandidaatide seas on kerkinud esile Euroopa Keskpanga endine asepresident Lucas Papademos, veterandiplomaat Petros Molyviatis ja ELi endine volinik Stavros Dimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles