Lõuna-Korea asub võitlema avalikesse tualettidesse peidetud kaameratega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tualetti tähistav märk Lõuna-Koreas.
Tualetti tähistav märk Lõuna-Koreas. Foto: Caro / Klaus Westermann / Scanpix

Lõuna-Korea pealinnas Soulis hakatakse igapäevaselt kontrollima avalikke käimlaid, sest linn on hädas neisse pornograafia tootmiseks peidetud kaameratega, vahendab Guardian.

Avalikes tualettides või proovikabiinides filmitud salavideod on Souli elanike hinnangul võtmas epideemia mõõtmeid. Politsei sõnul on aastatel 2012-2016 taolise filmimise ohvriks langenud enam kui 26 000 inimest, kuid paljudest juhtumitest pole nad teadlikudki.

Lõuna-Koreas müügil olevatele telefonidele on samuti kehtestatud reegel, et need peavad foto jäädvustamisel tegema valju häält. Sellega loodetakse salavideote tegijaid heidutada. Süüdlased oskavad salakaameraid aga peita ka näiliselt süütutesse esemetesse, nagu pastakad, kellad ja jalanõud.

Souli tänavatel korraldatud meeleavaldus, millega ärgitati linnavalitsust salakaamerate vastu võitlema. 
Souli tänavatel korraldatud meeleavaldus, millega ärgitati linnavalitsust salakaamerate vastu võitlema. Foto: STR / AFP

Seni kontrollis Souli linnavalitsus avalikke käimlaid umbes kord kuus ja nende palgal oli umbes 50 inspektorit. Linnas on enam kui 20 000 avalikku käimlat ning uue plaani kohaselt hakkab umbes 8000 tualette töökorras hoidvat teenindustöötajat neid igapäevaselt kontrollima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles