Iisraeli kaitseminister: läbirääkimised palestiinlastega on mõttetud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli kaitseminister Avigdor Lieberman.
Iisraeli kaitseminister Avigdor Lieberman. Foto: JALAA MAREY / AFP / SCANPIX

Läbirääkimised palestiinlastega olukorra üle nii Gaza sektoris kui ka okupeeritud Läänekaldal on mõttetud ning Iisrael peaks tegutsema ühepoolselt, ütles täna kaitseminister Avigdor Lieberman.

«Olen teadlik läbirääkimistest ja vahendajatest ja kõigest muust,» ütles Lieberman Jeruusalemmas toimunud konverentsil. «Need läbirääkimised, puudutagu need siis Gazat või Ram Allaht, ei vii meid kuhugi. Need viivad meid vaid tupikusse ja seepärast peame tegutsema Palestiina küsimuses ühepoolselt, määratlema tegelikkuse ühepoolselt, lähtuvalt meie arusaamast.»

Lieberman kordas, et blokeeritud Gaza sektoril tuleks vastutasuks äärmustegevuse kahanemise eest leevendada piiranguid inimeste ja kaupade liikumisele.

«Keskmine Gaza elanik, kes muretseb oma elatise pärast, peab mõistma, et terrorism kahjustab tema elatist. Julgeolekualane rahu toob majanduslikku kasu,» ütles minister.

ÜRO ja Egiptus üritavad pärast kuid kestnud pingeid ja vägivalda saavutada kestvat vaherahu Iisraeli ja Gazas võimul oleva Hamasi vahel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles