Chemnitz ei näita rahunemise märke (3)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitseinikud teadsid eile juba ette, et õhtusel kontserdil ootab neid ees hulgaliselt tööd.
Märulipolitseinikud teadsid eile juba ette, et õhtusel kontserdil ootab neid ees hulgaliselt tööd. Foto: Jens Schlüter/EPA/Scanpix

Juba rohkem kui nädal aega on Ida-Saksamaal Chemnitzis toimunud meeleavaldused, protestimarsid ja kokkupõrked, mille käigus on vastamisi läinud immigratsioonivastased ja selle pooldajad. Meeleavaldused jätkusid eile õhtul, mil vasakpoolsed korraldasid suure tasuta vabaõhukontserdi.

Viimase aja sündmuste valguses on migrantide, kuritegevuse ja paremäärmuslusega seonduv olnud Saksamaal teema number üks juba üheksa päeva. Lõppu pole aga näha ja välistatud pole uued kokkupõrked.

Eile õhtuks olid Chemnitzis vasakpoolsete ja Merkeli migratsioonipoliitika toetajad organiseerinud vabaõhukontserdi pealkirjaga «Wir sind mehr» («Me oleme sellest rohkemat»), kus astusid üles mitmed Saksa vasakpoolsema maailmavaatega artistid, kuulsaima nimena Düsseldorfi punkbänd Die Toten Hosen.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles