USA president hoiatas tragöödia eest Idlibis (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria mässulised valmistuvad Idlibis valitsusvägede pealetungiks.
Süüria mässulised valmistuvad Idlibis valitsusvägede pealetungiks. Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP

USA president Donald Trump hoiatas esmaspäeval Süüria valitsusvägesid seoses Venemaa ja Iraani toetatud pealetungiga Idlibi provintsis, mis võib vallandada humanitaartragöödia.

"President Bashar al-Assad ei tohiks vastutustundetult Idlibi rünnata. Venelased ja iraanlased teevad ränga vea, kui osalevad selles võimalikus humanitaartragöödias," manitses Trump.

"Sajad ja tuhanded võivad hukkuda. Ärge laske sellel juhtuda," lisas president.

Süüriasse visiidile saabunud Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif ütles esmaspäeval, et Idlib tuleb "terroristidest puhastada" ja kogu riigi loodeosas asuv provints uuesti valitsuse kontrolli alla anda.

Süüria režiimiväed valmistuvad koos liitlastega ründama Idlibi, mis on opositsiooni viimane suur tugipunkt riigis.

"Süüria territoriaalne terviklikkus tuleb taastada, kõik rahvusrühmad peaksid alustama ühtse ühiskonnaga ülesehitusprotsessi ning põgenikud peaksid oma kodudesse tagasi pöörduma," ütles Zarif.

Zarif kohtus Damaskuses äsja Moskvast naasnud Süüria välisministri Walid al-Moallemiga ja president Assadiga. Zarif külastas Süüriat vahetult enne Iraani, Türgi ja Venemaa tippkohtumist, kus peateemaks on samuti olukord Idlibis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles