Malaisias mõisteti kepipeks kahele suguakti üritanud lesbile (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia naised, kellele mõisteti kuus kepihoopi vahekorra üritamise eest.
Malaisia naised, kellele mõisteti kuus kepihoopi vahekorra üritamise eest. Foto: STRINGER/EPA/Scanpix

Malaisias karistati kepihoopidega kaht homoseksuaalset naist, keda süüdistati seksuaalsuhete üritamises.

Naisi, kes mõisteti süüdi seksuaalsuhetes naiste vahel, karistati pealtnägijate silme all kuue rotangkepihoobiga kõrgemas šaariadikohtus Terengganu osariigis. Lisaks pidid nad tasuma 3,300 ringgiti (688 eurot) suuruse trahvi. Vahekorda üritasid nad astuda pargitud autos.  

«Eilne sündmus näitab, et religiooniõigus sirutab oma haaret ja geide tegevuse vastu suunatud seadused võetakse sealses osariigis kasutusele,» ütles inimõigusorganisatsiooni Human Rights Watch Aasia osakonna õigusnõunik Linda Lakhdhir. Homoseksuaalsed suhted on Malaisias koloniaalajastu kriminaalseadusega keelatud.

Naistele määratud karistus saabus kuu aega pärast seda, kui Malaisia pealinnas Kuala Lumpuris korraldati reid ühele vähestest sealsetest geiklubidest. Reidi käigus esitati umbes 20 mehele süüdistus ebasündsas käitumises. Umbes samal ajal sattus pealinna lähedal jõhkra rünnaku alla transseksuaalne naine.

Varem polnud šariaadiseadust homoseksuaalsete naiste peal Terengganu osariigis kasutatud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles