Enam kui 2,6 miljonit britti on hüljanud toetuse Brexitile (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Johnson ja Theresa May.
Boris Johnson ja Theresa May. Foto: Thierry Charlier / AP/Scanpix

Suurbritannias läbi viidud uuring näitab, et enam kui 2,6 miljonit Brexitit toetanud britti soovib nüüd Euroopa Liitu jääda, vahendab Independent.

Kui need miljonid meelt muutnud britid hääletanuks 2016. aastal ELi jäämise poolt, olnuks tollase referendumi tulemus vastupidine.

Uuringu tulemus lisab tuld debatti, kas Suurbritannia peaks korraldama uue referendumi, et välja selgitada, ega riik pole Brexiti osas meelt muutnud. Independent käivitas ka oma kampaania, millega soovitakse uut referendumit. Kampaaniale on nüüdseks toetusallkirja andnud ligi kolmveerand miljonit inimest.

Poliitilise ühtsuse puudumine valitsuse moodustanud konservatiivide seas suurendab samuti brittide ebakindlust. Endine Suurbritannia välisminister Boris Johnson on asunud avalikult kritiseerima peaminister Theresa May Brexiti poliitikat, samas kui viimane üritab kindlustada, et EList väljutakse leppega.

ELi meelse kampaaniameeskonna  Best for Britain tellitud uuringu viisid läbi Focaldata ekspertanalüütikud. See tugines kahel YouGov küsitlusel, millest võttis kokku osa enam kui 15 000 inimest.

Küsitlusest selgus lisaks, et 2,6 miljoni nüüd ELi liikmesust toetava briti kõrval on 970 000 enne Brexiti vastu olnut lahkumist pooldama asunud. Sellest hoolimata on ELi liikmesuse pooldajad võitnud 1,6 miljonit häält.

2016. referendumi tulemuse, ehk Brexiti toimumise otsustas 1,3 miljonit häält.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles