Kreml: Süüria väed valmistuvad lahendama terrorismiprobleemi Idlibis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubik Idlibi suunduval teel.
Kaubik Idlibi suunduval teel. Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP/SCANPIX

Kreml teatas, et Süüria valitsusväed valmistuvad lahendama «terrorismiprobleemi» riigi viimases mässuliste kantsis Idlibis, vihjates pealetungi peatsele algusele.

«Me teame, et Süüria relvajõud valmistuvad seda probleemi lahendama,» ütles Kremli pressisekretär Dmitri Peskov, nimetades Idlibit terrorismitaskuks.

Samas ei avaldanud Vene presidendi Vladimir Putini pressiesindaja pealetungi ajakava.

Peskovi sõnul on Idlib peamine päevakorrapunkt Putini, Iraani presidendi Hassan Rouhani ja Türgi riigipea Recep Tayyip Erdoğani reedesel kohtumisel Teheranis.

USA president Donald Trump hoiatas eile Süüria valitsusvägesid seoses Venemaa ja Iraani toetatud pealetungiga Idlibi provintsis, mis võib vallandada humanitaartragöödia.

Vene välisminister Sergei Lavrov kutsus eelmisel kolmapäeval läänt mitte segama terroritõrjeoperatsiooni Idlibis ja ütles, et Venemaa ja Süüria mässulisi toetava Türgi vahel valitseb täielik poliitiline teineteisemõistmine.

Süüria president Bashar al-Assad hoiatas juulis, et tema eesmärk on vallutada tagasi Türgiga piirnev Idlibi provints riigi loodeosas, mis on mässuliste kontrolli all alates 2015. aastast.

Umbes 60 protsenti provintsist on terroriliikumise juhitava alliansi Hayat Tahri al-Shami (HTS) käes, ülejäänud territooriumid on rivaalitsevate opositsioonirühmituste käes. Süüria režiimi käes on mõned alad Idlibi lõunaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles