Venemaa palus Google'il lõpetada Navalnõi meeleavalduse reklaamimise (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi.
Aleksei Navalnõi. Foto: AP/Scanpix

Vene valimiskomisjon edastas veebihiiule Google kirja, milles firmat teavitatakse, et mõned YouTube'is reklaamitud ja Venemaal kavandatud poliitilised sündmused on riigis ebaseaduslikud ja Google peaks seetõttu nende edastamise lõpetama.

Komisjoni liige Aleksandr Kljukin juhtis tähelepanu opositsionäär Aleksei Navalnõi üleskutsele korraldada 9. septembril ehk kohalike valimiste päeval meeleavaldus.

Kljukini sõnul ostis Navalnõi Google'ilt ürituse YouTube'is reklaamimise teenust. See aga on vastuolus Venemaa seadustega, sest 9. september on valimispäev ja sellistel päevadel on massimeeleavaldused keelatud, ütles Kljukin.

Google pole kirjale veel vastanud, lisas ta.

Sarnase kirja saatis Google'ile ka Venemaa telekomi järelevalveameti Roskomnadzor.

Ameti asejuht Vadim Subbotin ütles, et YouTube'is on üle 40 kanali, mis on võtnud sihikule Venemaa elanikud ja mis lasevad pidevalt eetrisse üleskutseid rikkuda Venemaa seadusi.

Google'i pressiteenistus ütles vastuseks uudisteagentuuri Interfax päringule, et Google menetleb kõiki riigiametite esitatud kirju, kuid konkreetseid juhtumeid ei kommenteeri.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles