Putin: lääneriigid on ülbed ja kahepalgelised

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin.
Venemaa peaminister Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Vladimir Putin mõistis tänasel kohtumisel oma Hiina kolleegi Wen Jiabaoga hukka lääneriikide ülbuse.

Moskvas toimunud kohtumisel kritiseeris Putin lääneriikide kahepalgelisust. Peaminister tõi näiteks araabia kevade, kuna lääneriigid toetasid rahvarevolutsioone ka neis riikides, mille kukutatud liidrid olid varem nende tugevad liitlased, vahendas uudistevõrk APF.

«See on tõesti nii, nagu te ütlesite – tegu on ülbete maailmavõimudega,» ütles Putin, viidates Iraani välisministri Ali Akbar Salehi kommentaarile Shanghai Koostööorganisatsiooni (SCO) tippkohtumisel.

«Nad toetasid ka Põhja-Aafrika vanu režiime,» lisas Putin, viidates sellega selgelt Euroopa riikidele ja USA-le. «Kuid huvitav on see, et nad toetasid ka Põhja-Aafrika revolutsioone, mis kukutasid vanad režiimid.»

Julgeolekukoostööle keskendunud SCOsse kuuluvad lisaks Venemaale ja Hiinale veel ka Kasahstan, Kõrgõzstan, Tadžikistan ja Usbekistan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles