Külma sõja veteran jätkab Nicaragua valitsemist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ortega valimisvõitu tähistavad nicaragualased.
Daniel Ortega valimisvõitu tähistavad nicaragualased. Foto: SCANPIX

Nicaragua endine marksistlik sissiliider Daniel Ortega (65), kes pärast 16 aastat kestnud vaheaega tõusis 2006. aastal taas presidenditoolile, valiti taas riigipeaks.

Kui loetud oli 99,99 protsenti valimistel antud häältest, toetas tänaseks paljudest oma radikaalsetest seisukohtadest loobunud vasakpoolset revolutsionääri ligi 64 protsenti valijaist, teatas Kesk-Ameerika riigi keskvalimiskomisjon RIA Novosti vahendusel.

Kolmandaks ametiajaks Nicaragua etteotsa valitud Ortega lähim rivaal, liberaal Fabio Gadea kogus vaid 29 protsenti häältest. Kolmanda tulemuse saavutanud Arnoldo Alemani toetus oli vaid kuus protsenti.

Nicaraguas esmakordselt 1979. aastal toimunud sandinistide revolutsiooni järel võimule pääsenud Ortega võitles 1980. aastatel presidendina aktiivselt parempoolsete Contra mässulistega, keda toetasid ka Ühendriigid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles