Süüria palus araabia maailma abi USA vastu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria opositsioon.
Süüria opositsioon. Foto: SCANPIX

Süüria välisminister Walid Muallem saatis Araabia Liigale kirja, milles palus rahvusvahelist abi Ühendriikide sekkumise vastu.

Täna 22-liikmelisele organisatsiooni poole pöördunud Muallemi sõnul on Ühendriigid seotud märtsis riigis puhkenud veresaunaga. Ministri arvates peaks Araabia Liiga Ühendriikide tegevuse hukka mõistma ning tegema kõik vajaliku, et see lõpeks, vahendas uudistevõrk AFP.

USA ja mitmed Euroopa riigid on nõudnud Süüria presidendi Bashar al-Assadi tagasiastumist. Viimane on aga keeldunud tagasi astumast, väites, et nii tema tagasiastumist nõudvaid protestijaid kui ka sõdureid on tulistanud relvastatud grupeeringud, kelle eesmärgiks on viia riigis läbi riigipööre. Al-Assadi sõnul on riigipöördekatse taga välisriigid.

Kuigi Süüria valitsus nõustus möödunud nädalal Araabia Liiga rahuplaaniga, pole sellest siiski kinni peetud ning vägivald riigis jätkub.

Alates kolmapäevast, mil Süüria president Bashir al-Assadi valitsus kavale oma allkirja andis, on riigis tapetud vähemalt 70 inimest. Kokku on aga konflikt ÜRO andmetel nõudnud üle 3000 inimelu.

Araabia riike koondav organisatsioon süüdistas Süüriat eile rahukava rikkumises ning lubas edasist tegevuskava arutada tuleval laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles