Video: piinlik küsimus Bill Clintoni kohta sundis Monica Lewinsky lavalt lahkuma (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monica Lewinsky.
Monica Lewinsky. Foto: Scott Kirkland / PictureGroup/Sipa USA / Scanpix

Kunagine Valge Maja praktikant ja Bill Clintoni armuke Monica Lewinsky kõndis eile õhtul minema Jeruusalemmas peetud konverentsilt, kus talle esitati küsimus Clintoni kohta.

Iisraeli uudisteankur Yonit Levi küsis Lewinsky käest, kas naine ootas Clintonilt isiklikku vabandust: «Hiljuti ABC Newsile antud intervjuus oli endine president Clinton küllaltki pahane, kui temalt küsiti selle kohta, kas ta sinu ees kunagi isiklikult vabandas. Ta väitis, et vabandas avalikult. Kas ootad ikka seda vabandust? Isiklikku vabandust?»

«Ma vabandan, aga ma ei saa seda teha,» ütles Lewinsky vastuseks, pani mikrofoni maha ja kõndis lavalt minema.

Hiljem kirjutas naine sotsiaalmeedias, et Levi küsis temalt sama küsimuse ka enne konverentsi kohtudes ja ta oli juba siis vastanud, et küsimus ületas igasugused piirid. «Kui ta minult laval seda meie kokkulepet eirates küsis, siis sain aru, et mind eksitati,» teatas Lewinsky.

Tema sõnul olid arutelu teemad selged. Fookus pidi olema Lewinsky kõnel, milles ta rääkis interneti ohtudest ja positiivsetest külgedest.

Konverentsi korraldanud Levi tööandja, Iisraeli Kanal 2 teatas hiljem, et saatejuht pidas kinni kokkulepetest, mille ta Lewinskyga sõlminud oli ning austas tema soove. «Me usume, et laval esitatud küsimus oli õigustatud ja lugupidav, ei rikkunud Lewinsky nõudmisi ega ületanud piiri,» ütles telekanali kõneisik.

Levi on üks Iisraeli kuulsamaid ajakirjanikke, kes juhib kõrgeima reitinguga uudistesaadet. Pikkade ajakirjanduses veedetud aastate jooksul on ta intervjueerinud mitmeid maailmaliidreid, teiste hulgas eelmist USA presidenti Barack Obamat. Ta on tuntud karmide küsimuste poolest.

Bill Clinton.
Bill Clinton. Foto: Saul Loeb / AFP / Scanpix

Lewinsky sai tuntuks 1990ndatel aastatel afääri tõttu USA toonase riigipea Bill Clintoniga. Armusuhe oleks peaaegu põhjustanud Clintoni tagasiastumise. Lewinsky on viimastel aastatel rääkinud häbist, mida salasuhe Clintoniga talle kaasa tõi. Naine on kiusamisvastase võitluse eeskõneleja.

Pärast äpardunud konverentsi vabandas Lewinsky publiku ees Twitteris ja sõnas: «Ma lahkusin, sest on olulisem kui kunagi varem, et naised enda eest seisaksid ega lubaks teistel oma narratiivi kontrollida.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles