Vaatlejad: Iisrael andis Süürias Iraani sihtmärkidele raketilööke (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli kaitseminister Avigdor Lieberman.
Iisraeli kaitseminister Avigdor Lieberman. Foto: JALAA MAREY / AFP / SCANPIX

Iisrael andis teisipäeval Süüria Hama ja Tartusi provintsides raketilööke Iraani sõjalistele sihtmärkidele, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Süüria riiklik uudisteagentuur SANA edastas, et Süüria õhutõrjesüsteemid tulistasid alla mitu Iisraeli sõjalennukite tulistatud raketti. «Õhutõrjesüsteem vastas lennukitega toime pandud Iisraeli agressioonile, mille käigus võeti sihikule meie sõjalised positsioonid Tartusi ja Hama provintsides,» teatas SANA.

Agentuuri teatel on rünnaku esialgne ohvrite arv üks hukkunu ja neli vigastatut.

Raketi tabasid Hamas provintsi keskosas Wadi al-Oyouni, mis asub teadusliku uurimiskeskuse juures, mida Iisraeli lennukid ründasid juuli ja eelmisel aastal, teatas vaatluskeskus.

Lisaks võeti sihikule Iraani sõjalised sihtmärgid Tartusi provintsis Baniasi rannikupiirkonnas, sõnas keskuse juht Rami Abdel Rahman, kelle sõnul kaasnes löökidega «materiaalne kahju».

Iisraeli kaitseminister Avigdor Lieberman ütles esmaspäeval, et Iisrael võib rünnata Iraani sõjalisi positsioone Süüria kõrval ka Iraagis ja mujal Lähis-Idas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles