Putini ja ta partei populaarsus on märgatavalt kahanenud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa uuringukeskuse Levada tehtud küsitlus näitas, et peaminister Vladimir Putini populaarsus on üle kümne aasta kõige madalamal.

Ka Putini partei Ühtse Venemaa pooldajate hulk on märgatavalt vähenenud, edastab Reuters.

Küsitluse teinute sõnul viitab kõik sellele, et detsembrikuus toimuvatel parlamendivalimistel võib Putini partei kaotada Riigiduumas kaks kolmandikku kohtadest. Sel parteil on siiani Riigiduumas konstitutsiooniline enamus olnud.

Levada küsitluse kohaselt toetab Putinit 61 protsenti vastanutest, kuid samas oli toetajaskond kahanenud lühikese ajaga viis protsenti.

Ühtse Venemaa poolt plaanib hääletada 51 protsent, samas kui seda parteid pooldas veel nädal tagasi 60 protsenti.

Levada asejuhi Aleksei Graždanki arvates näitab uuring venelaste reageeringut sellele, et Putin ja Venemaa president Dmitri Medvedev plaanivad tegelikult järgmise aasta kevadel oma positsioonid vahetada.

Küsitlus tehti selle aasta oktoobri lõpul ja novembri alguses.

Vastanuid oli 1600 ja veamarginaal oli 3,4 protsendipunkti.

Venemaa 1993. aasta põhiseaduse järgi kuulub Riigiduumasse 450 neljaks aastaks valitavat saadikut. Duumasse valitu peab olema vähemalt 21-aastane ning Venemaa kodanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles