Poola seimi valitud transseksuaal andis ametivande

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola esimene transseksuaalne parlamendisaadik Anna Grodzka täna Varssavis ametivannet andmas.
Poola esimene transseksuaalne parlamendisaadik Anna Grodzka täna Varssavis ametivannet andmas. Foto: SCANPIX

Sügavalt katoliiklikus Poolas astus täna ametisse uus parlamendi koosseis, seimis andsid teiste seas esmakordselt ametivande ka transseksuaalne naine ja homoseksuaalne mees.

Mehena sündinud, kuid operatsiooniga sugu vahetanud Anna Grodzka sisenes seimi saali punases kleidis ja jakis ning võttis istet Robert Biedroni, Poola ühe tuntuima homoõiguste aktivisti kõrval, kes on esimene avalikult homoseksuaalsust tunnistav inimene, kes Poola parlamenti on valitud, vahendas AP.

Mõlemad kuuluvad Palikoti Liikumisse – vastloodud progressiivsesse erakonda, mis möödunudkuistel valimistel sai paremuselt kolmanda koha.

«See on sümboolne hetk, kuid me võlgneme selle mitte mulle, vaid poola rahvale, sest valiku tegid valimistel nemad,» ütles Grodzka pärast ametivande andmist. «Nad tahtsid kaasaegset Poolat, Poolat, mis on avatud mitmekesisusele, Poolat, kus kõik inimesed tunnevad end hästi vaatamata nende erinevustele. Ma ei saa nende ootusi alt vedada.»

Palikoti Liikumine on lubanud edendada liberaalseid eesmärke. Erakond on vastu katoliku kiriku suurele rollile ühiskonnas, tahab suurendada homoseksuaalsete õigusi ja vastu astuda riigis kehtivale pea täielikule abordikeelule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles