Prantsuse satiiriline nädalaleht jätkab moslemite narritamist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satiirilise nädalalehe Charlie Hebdon toetuseks korraldatud rahvakogunemine Pariisis 6. novembril.
Satiirilise nädalalehe Charlie Hebdon toetuseks korraldatud rahvakogunemine Pariisis 6. novembril. Foto: SCANPIX

Prantsuse satiiriline nädalaleht Charlie Hebdo ei kavatse muuta oma hoiakut islami suhtes.

Novembri alguses araabia kevadet puudutanud lehenumber tõi kaasa süütepudelirünnaku Pariisis asuvale toimetusele, vahendas YLE. Nädal hiljem kavatseb toimetus anda välja numbri, mille esilehel on teist meest suudlev prohvet Muhamed.

Pildi kohal on kiri, mille järgi on «armastus vihast tugevam».

Satiirilise Charlie Hebdo kaitseks on astunud välja rida Prantsuse poliitikuid, kes rõhutavad ajakirjandusvabaduse tähtsust. Peaministri François Filloni sõnul ei saa rünnakuid sõnavabaduse pihta mitte millegagi õigustada.

Ööl vastu 2. novembrit visati toimetuse akendesse süütepudel, mis põhjustas tulekahju. Ükski inimene viga ei saanud, küll aga tekitas kahjutuli tõsist materiaalset kahju.

Charlie Hebdo hoiak tekitas moslemites pahameelt 2007. aastal, kui leht avaldas varem Taani ajalehes Jyllands-Posten avaldatud prohvet Muhamedi kujutanud pilapildid, mis olid põhjustanud viha islamimaailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles