Leedu poliitikud paluvad ära jätta jalgpallimatši Venemaaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Venemaa-Leedu sõpruskohtumisest 2008. aasta juunis Burghausenis Saksamaal.
Foto Venemaa-Leedu sõpruskohtumisest 2008. aasta juunis Burghausenis Saksamaal. Foto: SCANPIX

Leedus võimul olevad konservatiivid on pahased, et riigi jalgpalliliit nõustus pidama Venemaaga sõpruskohtumise Tšetšeenias.

Konservatiivid kutsusid täna Leedu jalgpalliliitu ära jätma kahe riigi B-meeskondade kohtumist, mis peaks toimuma sel laupäeval Groznõis. Poliitikute sõnul tahab Venemaa matši Tšetšeenias korraldades sundida Leedu sportlasi ignoreerima räigeid inimõigusrikkumisi ja sõjakuritegusid, mida seal siiani toime pannakse, vahendas AFP.

Moskva väidab, et piirkond on nüüdseks maha rahunenud, kuid inimõiguslased osutavad piinamistele, inimröövidele ja tapmistele, mis vabariigi juhi Ramzan Kadõrovi käsul tänini jätkuvad.

Jalgpalliliidu nõusolek pidada sõpruskohtumine Groznõis valmistas üllatuse ka Leedu välisministeeriumile. «Ministeerium juhtis föderatsiooni tähelepanu asjaolule, et see Põhja-Kaukaasia regioon on kirjas [külastamiseks] mittesoovitavate riikide nimistus,» teatas ministeeriumi esindaja Mindaugas Lasas.

Leedu jalgpalliliit aga ei kavatse plaane ümber teha. Ametnike sõnul võib matšist loobumine tuua kaasa sanktsioone FIFA poolt, kuna maailma jalgpalliföderatsioon soovib hoida jalgpalli lahus poliitikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles