Videod ja galerii: Jaapanit tabanud taifuun on nõudnud 11 inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapanit tabanud viimase veerandsaja aasta võimsaim taifuun Jebi on nõudnud vähemalt 11 inimese elu, teatasid võimud täna.

Jebi maabus Jaapanis eile keskpäeval, tuues kaasa paduvihma ja tormituuled, mille kiiruseks mõõdeti kuni 60 meetrit sekundis.

Tuuleiilid rebisid majadelt katuseid, keerasid sildadel kummuli veokeid ja paiskasid Osaka lahes 2591-tonnise tankeri vastu Kansai rahvusvahelisele lennuväljale viivat silda.

Sillale tekitatud kahjustuste tõttu jäi umbes 3000 inimest tehissaarel asuvasse lennujaama lõksu ja pidid seal öö veetma, ütles transpordiministeeriumi ametnik AFP-le.

Täna hommikul toimetatakse inimesed laevaga Kobesse, lisas ametnik.

Esialgu ei ole aga teada, millal Kansai lennujaam, mis teenindab päevas umbes 400 lendu, uuesti avatakse.

Rahvusringhääling NHK teatas, et taifuuni ohvrite arv on tõusnud 11-ni. Uudisteagentuuri Jiji andmetel on viis ohvrit Osaka prefektuuris.

Ligi 400 inimest on saanud kannatada, peamiselt lendavate esemete või rusude tõttu.

Kolmapäeva hommiku seisuga olid võimud andnud rohkem kui 1,22 miljonile inimesele evakueerumissoovituse, ning 29 600 inimesele karmima, kuid mitte kohustusliku evakueerumiskorralduse.

Osakas ja Nagoyas tühistati ligi 800 lendu, samuti peatati laeva- ja rongiliiklus.

Peaminister Shinzo Abe kutsus inimesi varakult evakueeruma ja andis valitsusele korralduse rakendada kõiki vajalikke meetmeid elanike kaitsmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles