Kokkulepe Gruusiaga aitab Venemaa WTO liikmeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WTO peasekretär Pascal Lamy (vasakul) rääkimas Vene presidendi Dmitri Medvedeviga G20 maade tippkohtumisel Cannes'is.
WTO peasekretär Pascal Lamy (vasakul) rääkimas Vene presidendi Dmitri Medvedeviga G20 maade tippkohtumisel Cannes'is. Foto: SCANPIX

Moskva ja Thbilisi sõlmivad homme ametlikult kokkuleppe, mis lubab Venemaal veel sel aastal liituda Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO), teatas kõnelustele lähedal seisev allikas.

Formaalsed läbirääkimised Venemaa liitumiseks WTOga avatakse sel juhul ülehomme. Nendel kõnelustel osaleb 62 riiki, kes eeldatavasti annavad kohe heakskiidu Venemaa astumisele WTO 154. liikmeks, vahendas AFP.

Kui neljapäeval roheline tuli antakse, peavad Venemaa kandidatuuri formaalselt heaks kiitma kõik WTO liikmed. Ilmselt leiab see teine hääletus aset detsembri keskpaigas.

Venemaa esitas taotluse WTOga liitumiseks juba 1993. aastal, kuid kõnelused venisid pidevalt ja viimastel aastatel takistas Moskvat Gruusia, kellega Venemaa 2008. aasta augustis sõditses.

Otsustav läbimurre saabus eelmisel nädalal, kui tüli vahendanud Šveits veenis Gruusiat vastuseisust loobuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles