Video: Afganistani parlamendisaadik tegi poe maatasa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hama Sultani pagariäri lõhkumas.
Hama Sultani pagariäri lõhkumas. Foto: Kuvatõmmis RFERL videost.

Afganistani parlamendisaadik Homa Sultani viis oma vastuolulise kuvandi uuele tasemele, pekstes sisse Kabuli pagariäri vitriini ja lõhkudes poekese mööblit.

44-aastane Sultani on varemgi vastuoluliste tegudega silma paistnud, kuid Afganistani pealinnas pagaripoekese hävitamine on midagi uut.

Sultani sisenes poodi, et osta maiustusi poe ees kerjavatele lastele. Kui poe omanik palus igapäevaselt kliente häirivatel kerjustel lahkuda, kaotas sultani enesevalitsuse ja asus metoodiliselt poe inventari lõhkuma.

Väidetavalt sai pühapäeval toimunud intsidendis ka üks laps kergeid vigastusi.

Poe omaniku Seyed Omid Amiri Maleki sõnul ründas Sultani ka teda nii verbaalselt kui füüsiliselt.

«Proua Homa Sultani sisenes minu poodi ebaadekvaatses olekus. Ta tõi endaga kaasa kaks või kolm kerjust, kes alati väljas kerjavad ja inimesi häirivad,» sõnas Malek. «Ma lähenesin neile ja ütlesin: «Nüüd, kus nad on oma koogid ära söönud, võiksid nad võimaluse korral lahkuda, sest nad häirivad kliente».»

«Järsku kargas ta püsti ja hakkas mind sõimama,» lausus poepidaja, lisades, et naine lõi teda näkku.

2013. aastal ründas sultani politseinikku Kabuli Pakistani saatkonna ees. 2016. aastal avaldas ta aga tunnustust seitse inimelu nõudnud terrorirünnakule ringhäälingu Tolo Televison vastu, nimetades Talibani võitlejaid märtriteks ja ohvreid väärakateks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles