Video: Novitšokile tüdruksõbra kaotanud mees toimetati tagasi haiglaravile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlie Rowley kodu Amesburys.
Charlie Rowley kodu Amesburys. Foto: Ben Cawthra/LNP / Ben Cawthra/Sipa USA/Scanpix

Suurbritannias Salisbury lähedal närvimürgiga Novitšok kokku puutunud Charlie Rowely toimetati haiglasse, sest ta kaotas nägemise ja tal diagnoositi meningiit, vahendab Independent.

45-aastane Rowley loodab lähinädalatel haiglast vabaneda. Tema sõnul on nägemine juba paranenud, kuid pole päris taastunud ja süsteemis on veel veidi meningiiti. Haiglasse toimetati ta tagasi kahe nädala eest.

Rowley ja tema tüdruksõber Dawn Sturgess haigestusid 30. juunil Salisbury lähedas Amesburys. Kolme lapse ema Sturgess suri haiglas kaheksa päeva hiljem teadvusele tulemata.

Novitšokki sisaldanud võltsparfüümipudel.
Novitšokki sisaldanud võltsparfüümipudel. Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Arvatakse, et paar sai närvimürgitabamuse ära visatud parfüümipudelist, mida ründajad kasutasid endise Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre tapmiskatse korraldamiseks.

Isa ja tütar leiti teadvusetult Salisbury pargipingilt märtsis. Nüüdseks on nad haiglast vabanenud ja taastuvad salastatud asukohas.

Keemirelvade Keelustamise Organisatsioon (OPCW) kinnitas eile õhtul, et mõlema juhtumi korral kasutati Novitšokki.

Seejärel nõudis Vene saatkond Londonis taaskord Skripalitele ligipääsu.

Täna avaldas Briti prokuratuur arvatavate rünnaku läbiviijate nimed ja pildid. Tegu on Vene kodanikest Alexander Petrovi ja Ruslan Boširoviga. Politsei sõnul sisenesid umbes 40-aastased kahtlusalused Suurbritanniasse lennuga Moskvast kaks päeva enne seda, kui Skripalid teadvusetult Salisbury pargipingilt leiti.

Uurijate arvates on kahtlusaluste puhul tegu varjunimedega ning nad avaldasid turvakaamera salvestise, et saada täpsemat teavet isikute liikumise kohta enne 4. märtsi õhtul Suurbritanniast lahkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles