Lužkov: ma ei luba oma abikaasal Venemaale sõita

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva kunagine esipaar Jelena Batruina ja Juri Lužkov aprillis 2007 tehtud fotol.
Moskva kunagine esipaar Jelena Batruina ja Juri Lužkov aprillis 2007 tehtud fotol. Foto: SCANPIX

Moskva endine linnapea Juri Lužkov keelas oma abikaasal Jelena Baturinal Venemaale sõitmise ära.

«Ma ei lubanud tal seda teha, kuna pole mitte mingisugust garantiid, et tal lubatakse naasta laste juurde,» rääkis ta ajalehele Moskovski Komsomolets.

Lužkovi sõnul tähendaks Baturina võimalik vahistamine «tõelist tragöödiat nii Jelena kui ka tüdrukute jaoks».

Venemaa rikkaim naine Baturina elab praegu Suurbritannias, kuna abielupaari mõlemad tütred käivad seal koolis.

Lužkov naasis Moskvasse 9. novembril. Ta kavatseb tegeleda täiste asjadega Moskva rahvusvahelises ülikoolis, mis on seal kuhjunud tema äraolekul.

15. novembril peab Lužkov ilmuma ülekuulamisele seoses riisumisega Moskva Pangas. Uurijate versiooni järgi andis panga juhtkond 13,5 miljardit rubla krediiti firmale Premier Estate, mis lõpuks jõudis aga Jelena Baturina kontodele.

Uurijad oletavad, et pank sai sellise raha oma aktsiate eest, mis müüdi linnale eelarvest saadud rahade eest. Just sel teemal tahavadki nad Lužkoviga rääkida.

Lužkov rääkis ajalehele, et sõbrad soovitasid tal ülekuulamisele mitte minna. «Ma mõistan kõiki võimalikke tagajärgi, kuid ma ei saa teisiti. Mina töötasin ausalt a võin rahuliku
südametunnistusega vastata kõigile küsimustele, mida kavatsetakse esitada. Mul pole midagi varjata,» jutustas ta.

Lužkov on seisukohal, et kutse ülekuulamisele on seotud poliitiliste avaldustega. Oma intervjuudes on endine linnapea kritiseerinud president Dmitri Medvedevit.

Kremli pressisekretär Natalja Timakova kinnitas, et siin pole tegu poliitilise tagakiusamisega, vaid jutt on banaalsest korruptsioonist.

Medvedev vallandas Lužkovi 28. septembril 2010 linnapea ametikohalt usalduse kaotuse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles