Itaalia peaministriks võib saada Mario Monti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Monti
Mario Monti Foto: SCANPIX

Itaalia president Giorgrio Napolitano nimetas endise eurovoliniku Mario Monti eluaegseks senaatoriks, mis rinevate tõlgenduste järgi peaks avama talle tee peaministritoolile.

Praegune valitsusjuht Silvio Berlusconi saatis Montile ametliku õnnitlustelegrammi senaatoriks nimetamise puhul, vahendas AFP.

Berlusconi sõnul mõtleks 68-aastane Monti tema mantlipärijana Itaalia huvidele.

President Napolitano rahustas eile finantsturge kinnitades, et Berlusconi paneb ameti maha lähipäevil, kui parlament on kiitnud heaks Euroopa Liidu nõutud säästuprogrammi.

Monti sündis 19. märsil 1943. aastal Põhja-Itaalias Vareses. Kõrghariduse omandas ta 1965. aastal Bocconi ülikoolis, mida peetakse riigi majanduseliidi õppepaigaks. Seejärel läks ta õppima USAsse Yale ülikooli.

Õppejõuna alustas ta 1970. aastal Torino ülikoolis. Aastal 1985 lahkus ta sealt ja läks Bocconisse, kus alustas poliitökonoomia professorina ja sai 1994. aastal dekaaniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles