Mladic ei saa sõjatribunali ette astuda kehva tervise tõttu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bronovo haigla Haagis, kus ravitakse Ratko Mladicit.
Bronovo haigla Haagis, kus ravitakse Ratko Mladicit. Foto: SCANPIX

Bosnia serblaste sõjaaegne liider Ratko Mladic teatas täna, et kehva tervise tõttu ei saa ta astuda Haagi sõjatribunali ette.

«Ma ei saa kohtuprotsessil sel kuupäeval osaleda oma haiguse tõttu,» seisab Mladici kirjas Endise Jugoslaavia Rahvusvahelisele Kriminaaltribunalile (ICTY), vahendas AFP.

«Ma loobun õigusest olla sel kuupäeval kohtusaalis ja annan nõusoleku istungi jätkumiseks ilma minuta, kuid minu advokaadi juuresolekul,» teatas ta.

Kohtu pressiesindaja Nerma Jelacic rääkis AFP-le, et istung toimub ilma ekskindralita, keda süüdistatakse genotsiidis, sõjakuritegudes ja inimsuse vastastes kuritegudes Bosnia sõjas aastatel 1992-1995.

Bosnia lihunikuks kutsutud mees võeti kinni Serbias 26. mail ja seda pärast 16 aastat väldanud otsinguid. Ta on kaevanud tervisprobleemide üle iga kord, kui kohus tahab teda näha.

Mladici advokaat Branko Lukic ütles eile Bosnia ajalehe Dnevi Avaz võrguväljaandele, et tema kliendi tervislik seisund on väga tõsine ja Mladic saab ringi liikuda üksnes ratastoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles