Põhja-ja Ida-Soomes näeb uuel nädalal lumehelbeid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäälilled
Jäälilled Foto: SCANPIX

Soome meteoroloogiateenistus ennustab järgmiseks nädalaks Põhja- ja Ida-Soome ilma jahenemist koos lumehelveste saabumisega.

Foreca meteoroloog Ilkka Alanko rääkis Iltalehti Online’ile, et esmaspäeva hommikul jõuab Soome kohale külm õhumass Põhja-Jäämerelt. «Lapis on päeval paar kraadi külma. Nii põhjas kui idas näeme lumesadu.»

Uuel nädalal võib õhutemperatuur Põhja-Soomes olla päeviti paar kraadi alla nulli, öösel aga võib külma tulla 5-8 kraadi. Idas on veidi soojem – öösel võib külma olla paar kraadi.

Põhjas ja idas suur lumesadu oodata küll pole, kuid lumi tuleb ja jääb. «Maa läheb põhjapool valgeks ja lumi peaks püsima, kui õhutemperatuurid vajuvad alla nulli,» kinnitas Alanko.

Lõuna-Soomes ja rannikualadel püsib termomeetrinäit päeval ülalpool nulli. «Helsingis on teeolud uuel nädalal muutlikud, kuid õhutemperatuur püsib viie plusskraadi läheduses. Lõunas ja maa keskosas näeb külmakraade vaid öösiti.»

Lõuna-Soomes võib sademeid esineda vihma või lumelörtsina, põhjas on lumekate püsivam.
Alanko kinnitusel on külmad õhumassid kohal selleks, et jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles