Pilootide advokaat Bobojev andis kassatsioonikaebuse sisse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumendid
Dokumendid Foto: SCANPIX

Vene firma Rolkan Investments Ltd heaks töötanud pilootide advokaat Gulom Bobojev andis Tadžikistanis täna sisse kassatsioonikaebuse.

Bobojev ütles Interfaxile, et andis enam kui 50-leheküljelise materjali isiklikult üle Kurgonteppa linnakohtu kantseleisse, kust need vastavalt reeglitele peaksid liikuma edasi Hatloni vilajeti kõrgemasse kohtusse.

Bobojevi sõnul viitas ta kassatsioonikaebuses muu hulgas tollidokumentidele, mis näitavad ära, et lennukites polnud illegaalset kaupa. Süüdistusmaterjalis oli nimelt kirjas, et ühe AN-72 lennuki pardal oli ebaseaduslik mootor, vahendas RIA  Novosti.

Lisaks sellele oli transpordilennukite lahkumine Kabulist seaduslik, kuna passides on templid Afganistanist lahkumise kohta, lisas pilootide advokaat.

Prokuröride versiooni järgi lahkusid lennukid Kabulist ebaseaduslikult, kuna lennukitel polnud ühtegi registreerimisdokumenti.

Tadžikistani kohus mõistis Eesti kodaniku Aleksei Rudenko ja Vene kodaniku Vladimir Sadovnitši 8. novembril süüdi salakaubavedamises ja riigipiiri illegaalses ületamises ning karistas mehi 8,5-aastase vangistusega.

Mehed ise end süüdi ei tunnistanud.

Venemaa on nimetanud pilootidele esitaud süüdistusi alusetuks ja poliitiliselt angažeerituks.
Vastuse Tadžikistani kohtu otsusele andis Venemaal esimesena migratsiooniamet, otsustades saata riigist välja 100 Tadžikistanist pärit migranttöölist.

Föderaalameti andmetel töötab Vene Föderatsioonis 1,7 miljonit Tadžikistani kodanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles