Igor Taro: ajalooline missivõistlus

Igor Taro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Taro
Igor Taro Foto: Raigo Pajula

Niisiis on Venemaa sümboolne ajalooline nägu selgunud. Kui palju on muutunud teie arusaamine Venemaast nüüd, kui te teate, et selleks on vürst Aleksander Nevski? Või kui palju muudab see venemaalaste endi tunnetust oma maast ja kultuurist?

Nüüd, kui nad teavad, et niinimetatud Venemaa nimi on Aleksander. Kuid mitte Puškin, nagu paljud on kogu elu ekslikult arvanud, vaid Nevski. Mitte poeet, vaid jõhker võimumees.

Konkursi korraldamise tagamaad annavad siiski aimu, milliseid eesmärke võis niisugune ajalooline missivõistlus endas kanda. Ruuporiks riiklik telekanal, tehnoloogiks Gleb Pavlovski ning «teaduslikuks baasiks» ajaloo instituut. Nende koostöö tulemusena näeme kolme nime, mis tsementeerivad selliseid väärtusi nagu kõva käsi, ustavus valitsejale ning vahendite valimatus. Tänapäeva oludes sobinuks paremini kolmik Putin, Medvedev ja Lugovoi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles