Putin: Berlusconi on üks viimaseid mohikaanlasi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (vasakul) ja Silvio Berlusconi
Vladimir Putin (vasakul) ja Silvio Berlusconi Foto: SCANPIX

Vene peaminister Vladimir Putin nimetas Itaalia valitsusjuhti Silvio Berlusconit Euroopa poliitika üheks viimaseks mohikaanlaseks.

«Poliitikuna on ta kahtlemata üks viimastest mohikaanlastest Euroopa poliitikas. Te tuletage meelde seda, kui tihti on Itaalia sõjajärgsel perioodil vahetunud valitsus,» rääkis Putin ITAR-TASSi vahendusel.

«See, et ta on küllaltki kaua püsinud ametis, on minu sügava veendumuse järgi olnud Itaaliale väga hea,» lisas valitsusjuht kohtumisel väitlusklubi Valdai liikmetega.

Vaatamata kõigile välistele skandaalidele, mis on seotud tuntud temaatikaga, on see fakt sisepoliitilisest stabiilsusest – tal õnnestus see ära teha, ta suutis inimesi ühendada.»

«Üks meie ühiseid sõpru, härra Schröder (Saksa endine liidukantsler) rääkis, et Silvio on väga hea inimene, avameelne ja korralik, kuid ta pole poliitik, vaid anarhist. Aga Itaalia on üldiselt anarhistlik maa ja seal teda armastatakse,» jutustas Putin.

«Pärast seda, kui Gerhard pani ameti maha, tuletasin talle seda vestlust korduvalt meelde ja mainisin, et Berlusconi pole poliitik, aga kus on tema ja kus oled sina.»

Saksa kantsler Gerhard Schröder pani ameti maha 2005. aastal pärast valimistel saadud kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles