Lev Šlosberg neli aastat pärast dessantväelaste paljastusi

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitik Lev Šlosberg jalgrattal Pihkva kesklinnas oma kontori ja ajalehe Pskovskaja Gubernja toimetuse lähedal. 
Poliitik Lev Šlosberg jalgrattal Pihkva kesklinnas oma kontori ja ajalehe Pskovskaja Gubernja toimetuse lähedal. Foto: Jaanus Piirsalu

Lev Šlosberg on Venemaal ebatüüpiline üleriigiliselt tuntud poliitik: auto asemel sõidab ta mööda Pihkva tänavaid jalgrattaga. «Igatpidi on ohtlik elada,» ütleb ta õlgu kehitades Venemaa provintsilinnade olematu jalgrattakultuuri peale. See tõdemus käib tema kohta igas mõttes.

Pihkva poliitiku ja ajakirjaniku Lev Šlosbergi (55) elu muutus tõeliselt ohtlikuks neli aastat tagasi augusti lõpul, kui ta avaldas enda juhitud kohalikus ajalehes Pskovskaja Gubernja kahtluse Vene sõdurite hukkumisest sama aasta suvel alanud sõjas Ukrainas Donbassis.

Miks maeti vähemalt neli Pihkva dessantdiviisi sõdurit eri kalmistutele nimetutesse haudadesse, kas selle taga oli soov varjata nende hukkumist Donbassis, küsis Šlosberg avalikult ning esitas hulga fakte, mis toetasid tema arvamust. Mitteametlikult kinnitasid seda ka hukkunud sõdurite tuttavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles