Süürias rünnati Saudi Araabia suursaatkonda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihane rahvahulk avaldas pärast Araabia Liiga otsust meelt ka Qatari saatkonne ees Damaskuses.
Vihane rahvahulk avaldas pärast Araabia Liiga otsust meelt ka Qatari saatkonne ees Damaskuses. Foto: SCANPIX

Keppide ja nugadega varustatud rahvahulk ründas eile Saudi Araabia suursaatkonna hoonet Süüria pealinnas Damaskuses.

Pealtnägijad rääkisid Reutersile, et esmalt andsid inimesed peksa turvamehele ja seejärel sisenesid nad ehitisse. Mitusada ründajat karjus Süüria presidenti Bashar al-Assadi toetavaid hüüdlauseid.

Saudi Araabia välisministeeriumi ametliku teate järgi kogunesid meeleavaldajad esinduse läheduses, loopisid kive ja hõivasid seejärel hoone.

Ministeeriumi kinnitusel ei võtnud Süüria julgeolekujõud kasutusele mingeid abinõusid esinduse rüüstamise peatamiseks.

Saudi Araabia suursaatkond asub Abu Rummaneh’ piirkonnas, mis jääb kolme kvartali kaugusele presidendi ametiresidentsist ja on politseinike arvu järgi üks enimvalvatumaid.

Araabia Liiga otsustas eile Kairos aset leidnud kriisinõupidamisel külmutada ajutiselt Süüria liikmesuse. Kui aga vägivald tsiviilelanike kallal jätkub, siis võivad järgneda karmid poliitilised ja majanduslikud sanktsioonid.

Lisaks saudidele said Araabia Liiga otsust nö omal nahal tunda ka Prantsuse ja Türgi konsulaadid Latakia linnas, mis jääb Damaskusest 330 kilomeetrit põhja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles