Brasiilia politseinikud ründasid Rio suurimat slummi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia politseipatrull Rocinha slummis.
Brasiilia politseipatrull Rocinha slummis. Foto: SCANPIX

Brasiilia politsei ja sõjavägi korraldas täna varahommikul reidi Rio de Janeiro suurimasse Rocinha slummi ehk favelasse, mis oli osa suuremast narkokaubandusega võitlemise operatsioonist.

Korrakaitsejõudude eesmärgiks oli võtta see narkokaupmeeste kontrolli alt ära, vahendas AP. Kohaliku telejaama andmetel plaan õnnestus ja ilma ühegi püssilasuta.

Rochinat, kus elab umbes 100 000 inimest, on narkoärikad oma kontrolli all hoidnud viimased 30 aastat.

Lisaks sellele tungisid eriüksuslased ja politseinikud naabruses asuvasse Vidigali slummi. Lisaks teede-tänavate sulgemisele pandi reidi ajaks kinni ka õhuruum.

Ametivõimud hakkasid Rio favelaid, mida on enam kui tuhat, hõivama 2008. aastal. Hambuni relvastatud narkojõugud on enam kui pooltes võimutsenud juba aastakümneid.

Rio de Janeiros elab kuus miljonit inimest ja neist ligi kolmandiku koduks on slumm.

Julgeolekujõudude pikemasse perspektiivi kuuluvad kuritegelike ringkondade kontrollitavate alade nn puhastamine ja turvalisuse taastamine enne 2014. aasta jalgpalli MM-turniiri ja 2016. aasta suviseid olümpiamänge, mis mõlemad leiavad aset Rios.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles