Paet: Eesti toetab Venemaa moderniseerumist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Peeter Langovits

Täna õhtul arutavad Euroopa Liidu välisministrid Brüsselis Euroopa Liidu ja Venemaa vahelisi suhteid ning välisminister Urmas Paet ütles kohtumise eel, et Eesti toetab igati Venemaa moderniseerumist.

Paeti sõnul peame suhetes Venemaaga nägema laiemat pilti, kus on tähtsal kohal Euroopa Liidu idapartnerite kindel kaasamine. «Edu suhetes idapartneritega võib realiseeruda eduna suhetes Venemaaga, erilise tähelepanu all peaksid olema Ukraina arengud ja valikud,» ütles Paet.

Venemaa liitumises Maailma Kaubandusorganisatsiooni WTOga näeb Eesti  positiivset arengut, mis annab kaubandus- ja majanduskoostööle paremad raamid, rääkis Paet. «Eesti toetab Venemaa moderniseerumise teemat laiemalt, lisaks jätkuvale majandus- ja tehnoloogiaalasele koostööle peab see hõlmama ka meetmeid modernse ühiskonnani jõudmiseks, mille eelduseks on korruptsioonivastane võitlus ja õigusriiklus,» ütles Paet.

Kohtumisele järgneb homme ELi välisasjade nõukogu, kus on kõne all olukord Süürias, Liibüas, Tuneesias, Jeemenis, Afganistanis ja Iraanis ning Euroopa Liidu ühine julgeoleku- ja kaitsepoliitika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles