Tadžikistan algatas pilootide firma juhi vastu kriminaalasja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tadžikistani võimud algatasid kriminaalasja vangi mõistetud Vene ja Eesti pilootide firma juhi vastu, teatas Hatloni rajooni prokuratuur esmaspäeval.

Avalduse kohaselt süüdistatakse lennukompanii Rolkan juhti Sergei Polujanovit tagaselja salakaubaveos ja rahvusvaheliste lennundusreeglite rikkumises.

Tadžikistani Hatloni rajoonikohus mõistis 8. novembril Eesti kodanikust lenduri Aleksei Rudenko ja tema Vene kolleegi Vladimir Sadovnitši süüdi salakaubaveos ja riigipiiri ebaseaduslikus ületamises ning määras mõlemale kaheksa ja poole aasta pikkuse vanglakaristuse.

Tadžikistani julgeolekutöötajad pidasid Vene ettevõttele Rolkan Investments kuuluva kahe An-72 lennuki meeskonnad kinni 12. märtsil kohe pärast maandumist. Esimesed kaks kuud hoiti mehi hotellis, kuid 12. mail mõlema meeskonna kaptenid vahistati.

Mõlemad kohtualused on oma süüd algusest peale eitanud. Nad ütlevad, et piiriületuseks saadi luba kõikide reeglite kohaselt ja vastavad andmed edastati ka Tadžikistani korrakaitsejõududele.

Üks lennukitest vedas lennukimootorit. Tadžiki võimud peavad seda salakaubaks, pilootide sõnul oli tegu aga varuosaga, mis polnud mõeldud müügiks selles Kesk-Aasia riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles